Zo leef je op de Franse manier

Je vakantie naar Frankrijk is het ultieme moment om de Franse cultuur te proeven. Dit prachtige land heeft veel te bieden op het gebied van cuisine, natuur, mode en kunst. Met de volgende tips maak je van jouw vakantie naar Frankrijk een onvergetelijke ervaring. Echter kan je dit advies ook heel goed in je dagelijkse leven gebruiken, want de Fransen zijn uitstekende levensgenieters.

 

Neem een kopje koffie op het terras en ga lekker mensen kijken

In de vroege ochtend is het heerlijk om een zonnig terras te vinden voor een kopje koffie en een verse croissant. Deze activiteit kan eigenlijk op elk moment van de dag. Neem de tijd om er lekker voor te gaan zitten en kijk zoveel rond je wilt, niemand zal je stoppen. Het is bijzonder vermakelijk om voorbijgangers te bestuderen.

 

Blijf bewegen

Over het algemeen zijn de Fransen niet de grootste fans van uitgebreide en intense fitness rituelen. Ze hebben het er een kunst van gemaakt om bewegen onderdeel van het dagelijks leven te maken. Het is heel gewoon om te lopen, fietsen en de trap te nemen. Een wandelingetje na het eten is niet alleen een manier om een frisse neus te halen, het is tevens een goed moment om bij te praten met de lokale bewoners. De meest populaire sport in Frankrijk is voetbal, wat ook een geliefde sport is om op te wedden. Via Belgische bookmakers zoals bet777.be kan je zelf ook weddenschappen plaatsen op het Franse voetbalteam.

 

Organiseer een Frans diner

Het is heel gebruikelijk in Frankrijk om een diner te organiseren voor je naasten. Of het nu voor familie is of voor vrienden, maak er een ontspannen gelegenheid van. Zorg daarnaast voor een overvloed aan heerlijke Franse wijn. Typische Franse lunches of diners bestaan doorgaans uit verschillende gangen die gepaard gaan met wijn. Verder is een Frans diner niet compleet zonder een goed gesprek en kijk vooral niet op de klok, want traditioneel gezien kan het tot in de late avond doorgaan.

 

Bezoek een lokale markt

Als je van plan bent om de een diner te hosten, dan zal je eerst de lokale markt moeten bezoeken. Neem ook hier weer de tijd en geniet van alle prachtige groenten en fruit. Je kunt de boeren ook zeker vragen wat de beste wekelijkse ingrediënten zijn en hoe je de ingrediënten het beste bereidt.

Geniet van de simpele dingen in het leven

Leer om van elk moment te genieten en je zal zien dat zelfs de meest gewone dingen heel ongewoon kunnen zijn. Als je een dag vrij hebt, probeer dan niet gelijk dingen te plannen die nog gedaan moeten worden. Kies er liever voor om te doen waar je op dat moment zin in hebt. Misschien wil je eindelijk dat boek oppakken wat al jaren in de kast ligt, of gun jezelf de tijd om dat nieuwe restaurant uit te proberen. Bij de Franse levensstijl draait het erom dat je het rustig aandoet in je vrije tijd.

Minder is meer

Creëer een Franse capsule kast, oftewel een garderobe met je favoriete en essentiële kledingstukken. Om te beginnen moet je een set basis kledingstukken uitkiezen van hoge kwaliteit. Als je in de kledingkast van een Franse dame kijkt dan zal je waarschijnlijk onder de indruk zijn van het minimalisme en de klasse. Bij het samenstellen van je garderobe wil je dus geen slachtoffer worden van overconsumptie, investeer liever in een paar zeer elegante artikelen in een tijdloze stijl. Bovendien geloven de Fransen erin dat je altijd goed voor de dag moet komen. Daarom zien ze er elke dag verzorgd en stijlvol uit.