Kan ik geld lenen voor een verbouwing?

Een verbouwing aan je woning brengt vaak flinke kosten met zich mee. Voor een verbouwing gaan de
meeste huiseigenaren dan ook over tot het afsluiten van een lening. Het is het voordeligst om dit te doen in de vorm van een hypotheek. Je kunt de rente en kosten van de lening dan namelijk aftrekken van de inkomstenbelasting. Het is niet altijd mogelijk om door middel van een extra hypotheek of verhoging van de hypotheek geld te lenen voor een verbouwing. Dit kan bijvoorbeeld niet als je al het maximale bedrag hebt geleend. Dan zal je voor een verbouwing een persoonlijke lening moeten afsluiten.

Waar kan ik voordelig geld lenen voor de verbouwing?

Als je gaat verbouwen wil je natuurlijk weten waar je geld kunt lenen voor de verbouwingskosten. Je kunt geld lenen via leningen.nl, waar je eenvoudig leningen met elkaar kunt vergelijken. Dat is handig omdat je op die manier flink op de kosten kunt besparen. Er zit namelijk flink verschil tussen leningen en de met name de bijkomende kosten. Ook het rentepercentage kan verschillen. Misschien betaal je daardoor maar een klein bedrag per maand meer, maar als je dit optelt over de gehele looptijd scheelt het soms toch een flink bedrag. Dat is natuurlijk zonde, want dat geld besteed je vast liever aan andere zaken.

Wat kan ik doen als ik al eerder geld heb geleend?

Als je al een lopende lening hebt dan is er de mogelijkheid om de oude lening samen te voegen met een nieuwe lening. Een lening oversluiten is vaak voordeliger dan twee leningen naast elkaar te hebben. Daarnaast is het natuurlijk een stuk overzichtelijker als je maar 1 lening per maand hoeft af te lossen. Ook voor het oversluiten van een bestaande lening is het handig om online lening verstrekkers te vergelijken. Let ook op hoeveel boete je betaalt als je een oude lening versneld aflost door deze met een nieuwe lening over te sluiten.

Wanneer kan de verbouwing beginnen?

Als je de financiering hebt geregeld kan de verbouwing beginnen. Je krijgt het geld dat je hebt geleend vaak per omgaande op je rekening gestort. In geval van een doorlopend krediet kun je het geld in delen opnemen. Dit kan voordelig zijn, omdat je geen rente en aflossing betaalt op het deel dat je nog niet hebt opgenomen. Als je de kosten van de verbouwing in delen betaalt kun je dus wachten met het laten uitbetalen van het geleende geld.

 

Let op: Het lenen van geld kost u geld. Lees eerst de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.